Študent lúpežne prepadol 60-ročného muža z okresu Svidník

25.09.2005 Celý región

Prešov 25. septembra (TASR) - Obvinenie pre trestné činy lúpeže a ublíženia na zdraví vzniesol počas víkendu voči 19-ročnému mladíkovi zo Spišskej Novej Vsi,...
Prešov 25. septembra (TASR) - Obvinenie pre trestné činy lúpeže a ublíženia na zdraví vzniesol počas víkendu voči 19-ročnému mladíkovi zo Spišskej Novej Vsi, študentovi SOU vo Svidníku policajný vyšetrovateľ z Bardejova.

Už raz súdne trestaný mladík v piatok večer na povale neobývaného domu v obci Šandal v okrese Stropkov lúpežne prepadol 60-ročného muža z Radomy v okrese Svidník. Obvinený prišiel na povalu s tým, že bude pri poškodenom spať. Keď starší muž odmietol, zobral vreckový nožík a bodol ho do ľavého lýtka. Potom mu nožík priložil na krk a žiadal od neho všetky peniaze. Lúpežník prehľadal obeti vrecká a zobral mu občiansky preukaz. Poškodený prisľúbil, že peniaze donesie od majiteľa domu. Keď po mladík pustil, zavolal políciu. Zo zranení, ktoré mu študent spôsobil, sa bude liečiť asi desať dní.
Obvinený skončil v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh vziať ho do väzby.
TASR o tom dnes informovala tlačová hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že počas víkendu skončil \"za mrežami\" aj viackrát trestaný 43-ročný muž zo Zboja v okrese Snina. Rozhodol o tom v sobotu Okresný súd v Humennom.
Muža stíhajú pre trestný čin násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi. V závere uplynulého týždňa prišiel domov v podvečer opitý a začal vulgárne nadávať 18-ročnému synovi. Napadol ho aj fyzicky a vyhrážal sa, že syna zabije. V ďalšom konaní zabránila útočníkovi manželka, ktorá privolala políciu.
Prípad vyšetrujú sninskí policajti.
 

Vyberte región

mark